Pasvorm van je borst

Borsten zijn leuke dingen, toch? Ze zijn functioneel en worden als aantrekkelijk beschouwd én ze zijn enorm verschillend bij alle vrouwen. We weten dat het niet alleen maar draait om kleine borsten en grote borsten.  We komen in 20% van de gevallen, thuis met een exemplaar dat écht goed zit. Een groot lingeriemerk uit San Francisco heeft onze borsten opgedeeld in zeven verschillende vormen, met de gedachte dat er voor elke borstvorm een passende beha bestaat. Het gaat dus niet alleen op cupmaat, maar ook om de vorm van je borsten. Als je weet welke vorm je hebt, is het makkelijker beha’s shoppen.
 

Je moet op drie belangrijke dingen letten als je een beha koopt:

1. Je borst moet lekker in de cup liggen. Hij moet er niet overheen vallen en er mag ook geen ruimte zijn tussen de cup en je borst.
2. Je behabandjes, die je elke maand opnieuw goed moet zetten, zouden niet van je schouders moeten glijden, maar ook niet in je huid snijden.
3. Je zou twee vingers onder je brede behaband op je rug moeten kunnen krijgen. Dan weet je dat je de juiste maat hebt. De beha moet lekker strak zitten op de meest losse stand van de haakjes. Op die manier kan de stof wat uitrekken en kun jij ‘m steeds wat strakker vastzetten.


breast_shape-dark-round
1. Mooi Rond
Ronde borsten die zowel boven als onder vol zijn, hebben niet veel steun nodig. Je hebt weinig structuur en gerichte ondersteuning nodig, dit heeft de natuur immers al voor je geregeld. Je kunt heel goed een beha zonder beugels dragen.


borsteneastwest2. Oost-west
Heb jij redelijk kleine borsten die naar buiten wijzen? Wijzen je tepels naar buiten en zit er ruimte waar je decolleté hoort? Dan ben je een oost-westtype. Een naadloze met platte randen helpt je een mooi silhouet te vormen; het brengt de borsten wat naar binnen.


borstensideset3. Een beetje naar opzij
Side set-borsten zijn wat voller dan de oost-westdames, maar vallen nog steeds iets naar buiten. Er is ook relatief veel ruimte tussen beide borsten. De beste beha voor deze borsten is de Push-up beha. Die tilt de borsten op en brengt ze meer naar binnen. Heb je een extra setje borsten bij je oksels of vallen je borsten vaak aan de zijkant uit je beha? Dat betekent dat je een cupmaatje groter nodig hebt.


borstenslender4. Smalletjes
Je hebt kleine, dunne borsten met naar beneden wijzende tepels. Een Push-up beha met extra padding onderin helpt je je borsten op te tillen en misschien en een beetje extra volume toe te voegen.


borstenbellshape5. Klokvorm
Een beetje slanker aan de bovenkant en lekker vol en breed aan de onderkant: je bent gezegend met een klokvorm. Waarschijnlijk heb jij een wat vollere boezem, daar heb je een stevige beha nodig die je flink wat ondersteuning biedt om alles op zijn plek te houden.


borstenasymmetrisch6. Asymmetrisch
Je bent niet alleen: bijna alle vrouwen hebben een borst die groter is dan de ander. Maar als er echt sprake is van een groot verschil, ga dan voor een beha waar je de vulling uit kunt halen. Dan laat je ‘m zitten aan de kant van je kleinere borst.


borstenteardrop7. Peertjes
Ronde borsten, maar iets minder vol aan de bovenkant? Joepie! Je hebt het geluk een druppelvorm te hebben. Deze borsten passen makkelijk in elke behavorm, waardoor het behashoppen gewoon heel leuk wordt.

Esther Hoff - 23 mei 2016

 

 

© 2019 - 2023 Nice4us | sitemap | rss