Welke maat past bij mij?

   Stap 1: onderwijdte meten                                                               BH maattabel onderwijdte

Allereerst is het van belang om je onderwijdte op te meten. Dit doe je door met een meetlint net onder je borsten je omvang te  meten. Neem een ontspannen houding aan, zonder je adem in   te houden. Trek het meetlint strak om je lichaam. Let op! je meetlint moet vooral niet losjes zitten, dan krijg je al snel een maatje te ruim. Zorg ervoor dat het meetlint aan de voor- en achterkant op dezelfde hoogte is. Het beste resulataat krijg je door de maat af te lezen onder je oksel, misschien kan een goede vriendin of je partner je helpen.

De maat die je op deze manier opmeet is het cijfergedeelte voor je bh maat (bijv. 80). In de tabel kun je dan jouw bh maat opzoeken.


   

Stap 2: bovenwijdte metenBH maattabel bovenwijdte

De volgende stap is het meten van jouw bovenwijdte. Dit doe je door met een meetlint ter hoogte van je tepels de volle omvang van je borst te meten. Zorg weer dat het meetlint netjes horizontaal blijft. Maar trek in dit geval de meetlint niet te strak. Je borst mag niet van vorm veranderen of ingedrukt worden, de meetlint blijft dus een beetje losjes. Bereken nu het verschil tussen je bovenwijdte en onderwijdte in centimeters. Aan de hand van dit getal kun je in de tabel je bh maat vinden.

VOORBEELD:
Stap 1: je onderwijdte is 78cm
Stap 2: je bovenwijdte is 95cm

Wat is je bh maat?
het verschil is 17cm, dus je bh maat is 80C.

Welke bh-maat zou ook kunnen passen?

De zogenaamde sister size, soms ook wel diagonale maat genoemd, van een bh heeft niet dezelfde maat. De sister size is de bh-maat die één maat groter of kleiner is. Hij verschilt alleen doordat de onderborstomtrek wijder of strakker is.

Dus als naar uw gevoel de onderborstband te strak zit, dan kunt u de één maat grotere onderborstmaat met een kleinere cupmaat proberen: als u maat 80D hebt, dan heeft maat 85C hetzelfde cupvolume en een lossere onderborstband.

Als u vindt dat de onderborstband te los aanvoelt, probeert u dan de één maat kleinere onderborstmaat met een grotere cup: als u maat 90B hebt, dan heeft 85C dezelfde cup en een strakkere onderborstband.


 

© 2019 - 2023 Nice4us | sitemap | rss